Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Καλαμάτα

ImageΘύελλα και στην Αχαΐα...
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΟ στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, το οποίο ήρθε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά κυρίως στις καλές εμφανίσεις, πήρε χθες το απόγευμα στο γήπεδο των Βραχνέικων και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής η ομάδα της Καλαμάτας, η οποία επικράτησε εύκολα του Ζαβλανίου με σκορ 3-0.
Η ομάδα του Έλβιο Μάνα έχοντας στο πλευρό της 100 περίπου φίλους της, που ταξίδεψαν στην Αχαΐα – κάποιοι από αυτούς ήταν φοιτητές και μένουν στην Πάτρα – δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με πανό, συνθήματα, τύμπανα αλλά και καπνογόνα, μετέτρεψε το πρώτο της εκτός έδρας παιχνίδι σε έναν υγιεινό περίπατο, δίνοντας μήνυμα τίτλου στους συνδιεκδικητές της.

Δε γνωρίζουμε αν η δυναμική του  Ζαβλανίου είναι αντιπροσωπευτική για να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα, όμως χθες η Καλαμάτα ήταν κυριολεκτικά Θύελλα, ξεπερνώντας, μεταξύ άλλων, τις δυσκολίες που θα δημιουργούσε σε μια ποιοτική ομάδα, όπως είναι αυτή, το μικρών διαστάσεων γήπεδο των Βραχνέικων. Κυριάρχησε πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και πέτυχε τρία τέρματα με τους νεαρούς Μπαστακό, Αθανασόπουλο και Νικητόπουλο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.
Ο Έλβιο Μάνα παρέταξε την ομάδα με τον ίδιο τρόπο όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι με τον Πάμισο και δικαιώθηκε πλήρως με βάση την εικόνα αλλά και το αποτέλεσμα. Εκείνο που σίγουρα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα, ήταν το γρήγορο γκολ που πέτυχε η Καλαμάτα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού. Από σέντρα του Δρούγα ο Βετούλας απομάκρυνε άσχημα και ο Μπαστακός με ανάποδο ψαλιδάκι άνοιξε το σκορ για τη Μαύρη Θύελλα, που στο 8΄ είχε πλησιάσει με αξιώσεις τα δίχτυα του Παπαδόπουλου, όμως ο Αγγελόπουλος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και στο διάστημα από το 25΄ έως το 40΄ πίεσαν αρκετά την εστία του σταθερού και χθες  Λυμπερόπουλου. Στο 28΄ ο έμπειρος πορτιέρο απομάκρυνε το μακρινό σουτ του Βάσου, στο 30΄ είδε την μπάλα να περνά ψηλά άουτ στο σουτ του Τσιάτου, και στο 37΄ ο ίδιος παίκτης από καλή θέση σούταρε άουτ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια σημαντική ευκαιρία για την Καλαμάτα, καθώς στο 43΄ ο Μπλέτσας σούταρε από κοντά όμως ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σωτήρια.
Η επανάληψη ανήκε εξ ολοκλήρου στην Καλαμάτα, που δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως πέτυχε δύο ακόμη τέρματα. Στο 50΄ ο Γρηγορακάκης έβγαλε σε θέση βολής τον Αγγελόπουλο, που όμως αστόχησε εξ επαφής, και στο 65΄ έγινε το 0-2, το οποίο κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη. Ο εξαιρετικός για ακόμη μία φορά Γρηγορακάκης εκμεταλλεύθηκε το λάθος των αμυντικών, βρήκε ωραία τον Αθανασόπουλο που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή άνοδο αλλά και επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.
Στο 78΄, από κόρνερ του Παναγιώτη Δρούγα ο Νικητόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του Παπαδόπουλου, με κεφαλιά πέτυχε το 0-3, το οποίο έμεινε μέχρι τέλος, αφού το σουτ του Τσιάτου στο 85΄ για τους γηπεδούχους πέρασε ελάχιστα άουτ.
Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Νεοφυτιάδη από την Κόρινθο, όπως και των βοηθών του Κριτσιώνη, Κωνσταντόπουλου, που κιτρίνισε τους Ζαφειρόπουλο και Αλεξανδρόπουλο.
ZAΒΛΑΝΙ: Κ. Παπαδόπουλος, Βάσος, Ζαφειρόπουλος, Βετούλας, Βογιατζής, Λάζαρης, Νάτσης (76΄ Ντεμάι), Τάκος (70΄ Πρίφτης), Γ. Παπαδόπουλος (63΄ Πάντο), Τσιάτος, Ιωάννου
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Νικητόπουλος, Δρούγας, Μπαστακός, Μπλέτσας, Κωνσταντόπουλος, Αλεξανδρόπουλος (83΄ Τσόπελας), Τσαγκαράκης, Αγγελόπουλος (61΄ Αθανασόπουλος), Σισμανίδης (57΄ Δημητρακόπουλος), Γρηγορακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου