Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εκλογικά Κέντρα

ImageΣύζυγοι και αδελφοί στο πλευρό των υποψηφίων
Ανθρώπους του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος έχουν εμπιστευτεί για άλλη μια φορά οι υποψήφιοι προκειμένου να διευθύνουν τα εκλογικά τους κέντρα. Τόσο το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος» του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, όσο και τα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων δημάρχων Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» και Θεόδωρου Μπρεδήμα με το συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας», διοικούνται από πολύ κοντινά τους πρόσωπα. Καθόλου τυχαία, βέβαια. Ο υποψήφιος θέλει δίπλα του ανθρώπους που εύκολα και γρήγορα να καταλαβαίνουν τι ζητάει, ποιες είναι οι ανάγκες του και να φροντίζουν για την καθημερινή λειτουργία του γραφείου και την επαφή με τον κόσμο, σαν να ήταν ο ίδιος εκεί.


«Δυνατή Πελοπόννησος»
Υπεύθυνος στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κροντήρη, είναι ο αδελφός του Σωτήρης.
Ο κ. Σωτήρης Δράκος έχει εμπλακεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχει λάβει μέρος ο νομάρχης Μεσσηνίας.
«Έχουμε μεγάλη πείρα στο συγκεκριμένο θέμα μετά τις τρεις εκλογικές νίκες του Δημήτρη Δράκου. Ο κόσμος μάς βοηθάει, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά και έτσι γίνεται το έργο μας καλύτερο», σχολίασε.
Σε ό,τι αφορά τα θετικά και αρνητικά της διαχείρισης του εκλογικού κέντρου ενός υποψηφίου, σημείωσε: «Χρειάζεται τυπικότητα, σοβαρότητα και προγραμματισμό. Χρειάζεται ισότητα με όλους και με τους υποψηφίους και καλή ανταπόκριση στον κόσμο. Ακόμα και αν υπάρξουν αρνητικά μηνύματα, πρέπει να υπάρχει καλή υποδοχή του κόσμου».
«Πρωτοβουλία»
Η σύζυγος του νυν δημάρχου Καλαμάτας και εκ νέου υποψήφιου Παναγιώτη Νίκα, Σία Μηλίτση, είναι η υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Καλαμάτας. Άλλωστε, ήταν δίπλα του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από την περίοδο που συμμετείχε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
«Εκλογικό κέντρο σημαίνει το κέντρο του εκλογικού αγώνα, το στρατηγείο του συνδυασμού, από το οποίο εκπορεύεται η επικοινωνία, ο συντονισμός των υποψηφίων, η υποστήριξη του δημάρχου, η εκπόνηση κάθε μορφής προγραμμάτων. Το εκλογικό κέντρο με την αισθητική και την πληρότητά του εκφράζει, σε μεγάλο βαθμό, το χαρακτήρα του συνδυασμού. Η διαχείριση του εκλογικού κέντρου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, γιατί συνδέεται με συμπεριφορές ανθρώπων, με αναγκαίες ισορροπίες, με την ακρίβεια στις κινήσεις, με προσοχή για το κάθε τι. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως από το επίπεδο λειτουργίας του εκλογικού κέντρου εξαρτώνται πάρα πολλά όσον αφορά στην έκβαση ενός εκλογικού αγώνα», επισήμανε η κα Σία Μηλίτση – Νίκα.
«Αλλαγή»
Η κα Σοφία Αθανασοπούλου, σύζυγος του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας Θεόδωρου Μπρεδήμα με το συνδυασμό «Αλλαγή», είναι υπεύθυνη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο ισόγειο του μεγάρου Τριανό.
Είναι, άλλωστε, μαζί στις εκλογικές μάχες από το 1994, οπότε ιδρύθηκε ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ο κ. Μπρεδήμας ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του τέως υπουργού Θανάση Φιλιππόπουλου.
«Είναι μια διαφορετική εμπειρία απ’ όσα έχω ζήσει μέχρι σήμερα και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω. Ο αγώνας ασφαλώς είναι δύσκολος, τα προβλήματα μεγάλα και τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας πολλά. Από την πλευρά μου, θα έχω στη φροντίδα μου τη διοίκηση του κεντρικού γραφείου, γιατί, όπως γνωρίζετε, είναι πολλά τα προβλήματα με τον “Καλλικράτη” και τις υποψηφιότητες. Πρέπει να προσέξουμε, ώστε η σύσταση του ψηφοδελτίου να είναι και σύμφωνα με το νόμο και η καλύτερη δυνατή. Πάντως, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του γραφείου. Με συγκίνησε η προσέλευση του κόσμου από γειτονιές και ακραία χωριά της Καλαμάτας. Είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε η κα Σοφία Αθανασοπούλου – Μπρεδήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου