Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Α. Λυκουρέντζος

Image«Εκτός Ν.Δ. όσοι δε στηρίξουν τον Δημ. Δράκο»
Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κήρυξε σε επιστράτευση τους βουλευτές της N.Δ. για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα μετρήσει «προσωπικά τη συνεισφορά τους».
Η προφανής αιτία αυτής της απόφασης βρίσκεται στην απροθυμία των βουλευτών -πολιτικών συνδέσμων που διόρισε να εμπλακούν με τις αντιθέσεις Περιφερειών άσχετων με τα εκλογικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και τη φανερή αποστασιοποίηση πολλών άλλων βουλευτών για τα τεκταινόμενα στις περιφέρειές τους εν όψει της 7ης Nοεμβρίου.
Χθες, ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πήγε ένα βήμα παραπέρα.


Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, υπογράμμισε: «Η Ν.Δ. είναι απολύτως ενωμένη με εξαίρεση εκείνους οι οποίοι συμμαχούν στη ανάλγητη συμμαχία ΠΑΣΟΚ λαϊκιστών και συνοδοιπόρων». Η Ν.Δ., είπε, στηρίζει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο. «Εκείνοι που δε στηρίζουν στο επίπεδο της Περιφέρειας τον κ. Δράκο, θέτουν τον εαυτό τους, αυτοβούλως κα αυτομάτως, εκτός κόμματος», συμπλήρωσε.
Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Πελοπόννησο ότι ο βουλευτής-σύνδεσμος της Ρηγίλλης Χρήστος Ζώης δεν έχει ακόμη εμφανισθεί στην Περιφέρεια, ενώ διακριτή παραμένει η αποστασιοποίηση της Έλσας Παπαδημητρίου και του Γιάννη Λαμπρόπουλου από τον υποψήφιο της N.Δ. Δημήτρη Δράκο, ο οποίος δεν έχει ως τώρα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο με αντιπεριφερειάρχες.
H τακτική που υιοθετεί, μέχρι σήμερα, η Ρηγίλλης είναι να αναδεικνύει τις διαφωνίες στελεχών του ΠAΣOK στην Πελοπόννησο με την υποψηφιότητα Tατούλη, κάτι που ως τώρα δε φαίνεται να αποδίδει.
Προβάδισμα του Π. Τατούλη
Ο Π. Τατούλης, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να κρατά ένα σταθερό (και μεγάλο σύμφωνα με τις έως τώρα μετρήσεις) προβάδισμα έναντι του Δ. Δράκου και στην Ιπποκράτους ελπίζουν ότι μία Περιφέρεια που ήταν εκ προοιμίου «μπλε» μπορεί να γίνει «πρασινοκίτρινη».
Στη Ν.Δ., αναγνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα αντισυσπείρωσης που αντιμετωπίζει ο Δ. Δράκος, ακόμη και στη Μεσσηνία, αλλά ακόμη δεν τοποθετούν την Πελοπόννησο στις χαμένες Περιφέρειες, πιστεύοντας ότι η κάθοδος του Αντ. Σαμαρά στο νομό θα αλλάξει το κλίμα, αλλά και πως οι αντιρρήσεις που υπήρξαν στο ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπο του κ. Τατούλη δε θα καμφθούν και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. δε θα καταφέρει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου