Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δράκος-Τατούλης

ImageΔημοσκοπήσεις, συμμαχίες & συνδυασμοί

Η πρώτη συνάντηση των μελών του ψηφοδελτίου του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, από πλευράς Μεσσηνίας, έγινε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας.
Τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν έτοιμα και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Δράκος επέλεξε να αφήσει πίσω του το συνδυασμό «ΛΑ.Ε για τη Μεσσηνία» και στις εκλογές του Νοεμβρίου κατεβαίνει με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος».

Αντιπεριφεριάρχες
Στη χθεσινή συνάντηση, αργά το μεσημέρι, παρευρέθησαν τα 18 από τα 21 μέλη του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας, από τα οποία ο κ. Δράκος ζήτησε ενότητα. Στην ουσία, ήταν μια πρώτη γνωριμία, ενώ τέθηκε το πρόγραμμα και οι περιοδείες που πρέπει να γίνουν σε όλο το νομό.
Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», οι Μεσσήνιοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα έχουν άλλη μία συνάντηση, για να ρυθμισθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Σε ό,τι αφορά τους αντιπεριφερειάρχες, τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα και απομένει μόνο ένα μικρό ποσοστό στα ψηφοδέλτια των άλλων νομών για να ολοκληρωθούν.
Έτσι, έχουμε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τον αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας τον νυν αντινομάρχη Παναγιώτη Φαρλέκα, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας την πρόεδρο του ΤΕΕ Πελοποννήσου κα Χαρίκλεια Τσιώλη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας το νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας το νομάρχη Νίκο Ταγαρά.

  • «ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ» ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.
Ο Δ. Σαραβάκος στο συνδυασμό Τατούλη
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ σημαντική μεταγραφή από το χώρο της Ν.Δ. ανακοίνωσε και επίσημα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όπως αναφέρεται στο aftodioikisi.gr.
Συγκεκριμένα, η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και η «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» του Δημήτρη Σαραβάκου, πρώην νομάρχη Αργολίδας και προέδρου της Ένωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν να πορευθούν μαζί για μια ισχυρή ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Κατά τη συνάντηση τους, οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι τα δύσκολα προβλήματα, η κρίση θεσμών και αξιών, όπως και η ανάγκη για το νέο και το διαφορετικό, απαιτούν ισχυρή συστράτευση, πέρα από μικροκομματικές αντιλήψεις και μακριά από αναχρονιστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Αποφάσισαν, ως εκ τούτου, την ένταξη του ψηφοδελτίου της «Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου» σε αυτό της «Νέας Πελοποννήσου».
Από την άλλη, με διαφορετικό τρόπο προσεγγίζουν οι κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος» τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα δύο μεγάλα κόμματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και ένα κομμάτι οπαδών της Ν.Δ. είναι υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Τατούλη. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε τελευταίο γκάλοπ λέγεται ότι ο Αρκάς πολιτικός κερδίζει με 10 μονάδες τον εκλεκτό της Ρηγίλλης, νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δ. Δράκο».
Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» κρίνει την αναμέτρηση ως «ντέρμπι» και στις πρώτες μετρήσεις, μετά την επίσημη ανακοίνωση, ο Π. Τατούλης δεν καταφέρνει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου