Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μεσσήνη-Το πανηγύρι... των υποψηφίων

Image
Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με την έντονη παρουσία υποψηφίων από τις δύο βαθμίδες αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθος κόσμου, η Μεσσήνη υποδέχθηκε χθες την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας. Την εικόνα και τα ιερά λείψανα υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, καθώς ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Εκκλησία σε συνέδριο στη Βιέννη για διάλογο με την Καθολική Εκκλησία.
Όπως είπε ο πρωτοσύγκελος, πριν από δυόμισι αιώνες πανώλη είχε πλήξει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν από τους μοναχούς του Βουλκάνου την άδεια για λιτανεία. Η εικόνα κατέβηκε στην περιοχή το 1735 και ήταν τόση η δύναμή της, που από όπου περνούσε όλα θεραπεύονταν.

Ακολούθησε λιτάνευση στους δρόμους της πόλης και η εναπόθεση της εικόνας στο μετόχι της Μονής, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, για οκταήμερο ευλαβικό προσκύνημα.
Με το πέρας της λιτανείας παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Μεσσήνης. Κατά τη διάρκειά του ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Κ. Σπυρόπουλος, ευχήθηκε στους παριστάμενους, αλλά και όλους τους υποψηφίους, από τους οποίους ζήτησε να επιδείξουν ήθος, να πορευτούν με ήπιους τόνους στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ενώ σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση δίνει εξετάσεις.
Σε ανάλογο ύφος ήταν και ο χαιρετισμός που απηύθυνε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου. Όπως επισήμανε, η προεκλογική περίοδος ταυτίστηκε με μια δύσκολη συγκυρία. Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους και ζήτησε και αυτή αγώνα με ποιότητα και ήθος. Προέβλεψε δε ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, καθώς θα έχουν περάσει τα δύσκολα.
Στο γεύμα δεν παρακάθισε ο νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Δράκος, ενώ αντιθέτως έδωσε το «παρών» ο ανθυποψήφιός του Π. Τατούλης. Ο κ. Τατούλης προεξόφλησε τη νίκη του συνδυασμού του στις επικείμενες εκλογές, λέγοντας πως «η αποτυχία δεν μπορεί να αποτελεί προοπτική». Μεταξύ άλλων, είπε πως η υποδοχή της δικής του παρουσίας ήταν κάτι το συγκλονιστικό, για να προσθέσει ότι αυτό του δίνει τη δύναμη και την πεποίθηση ότι «είμαστε όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ελπίδα και πνοή στη “Νέα Πελοπόννησο”. Αυτή είναι η ευθύνη μας και θα πρέπει να ανταποκριθούμε με το καλύτερο αποτέλεσμα». Ερωτηθείς από το «Θ» για τους υποψηφίους του συνδυασμού του, απέφυγε να απαντήσει και έφυγε.
Παρέστησαν, επίσης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Νικ. Τζώρτζης, οι δήμαρχοι Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, Είρας Ι. Αδαμόπουλος, Θουρίας Γ. Σκαλαίος, Παπαφλέσσα Περ. Ψώνης, Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον Χρ. Μαλαπάνη, ο αντινομάρχης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σωτ. Παναγιωτόπουλος και άλλοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου